Меню

Покер карти

Принтиране

Покер карти и чипове с Igrach.comХубавите покер карти са не по-малко важни от истинските чипове за доброто преживяване по покер масите на живо. Някои дори твърдят, че е по-яко да играеш с готини карти и смотани чипове, отколкото обратното. Тук ви даваме асортимента от карти, които предлагаме, както и основните "моменти" при избора ви на карти (непременно прочетете):
nbsp;

Асортимент покер карти

100% пластик, пластифицирани или картон

Всички куфарчетата с чипове вървят с две-три тестета картонени "покер карти" в тях. Който си е купил чипове, сигурно е забелязал, че те са малко като пластелин - както ги огънеш, така си остават... Това са най-лошите възможни карти за игра, освен ако не сте си изрязали такива сами от хартия и нарисували картинки по тях. С една дума, подобни карти издържат точно за два часа игра и не са опция - слагат ги в куфарчетата, колкото да могат да кажат, че продават пълен комплект за покер. Разликата в играта на покер с хубави и лоши карти е дори по-голяма от тази, да играеш покер с клечки или истински чипове.

Другата често избирана алтернатива е да си купите карти от някоя бензиностанция или павилионче за сувенири. Цената има варира от 3 до 6-7 лева. Макар да пише, че са пластик, не се заблуждавайте - те дори не са пластифицирани и ако издържат една вечер, ще е добре.

Предлаганите от нас карти са 100% пластик. Вярно е, че цените са доста високи за българските стандарти (15-25 лева), но се замислете, че при нормална игра от 1-2 пъти на седмица, ще може да ги ползвате поне една година. По-добре е да похарчите 20 лева наведнъж, отколкото десет пъти по 5 лева, като и качеството което ще получите за 20 лева е несравнимо по-добро!

Картите 100% пластик не остават огънати и са винаги плътно прилепнали към масата. Дори и ако ядете чипс/картофки или фъстъци докато играете карти, след като изплакнете картите, те стават като нови.

Ако все пак 20 лева ви се струва скъпо за карти, може да си вземете предлаганите от нас пластифицирани карти Bicycle за 10 лева, които макар и не 100% пластик са в пъти по-добри от тези, които може да намерите в търговската мрежа у нас.

Покер (Jumbo) или Стандартен (Regular) Индекс

Индексът на дадена карта е знакът, който се слага в ъглите (например J за вале, А за асо и така нататък). Неговата големина е от съществено значение за игри като холдем или омаха, където има board карти по средата на масата. Колкото е по-голям индексът на картите, толкова по-лесно картите и техните бои се виждат от всички около масата.
Недостатъкът на големия покер индекс е, че след като ви раздадат двете покер карти, трябва да повдигнете почти половината карта, за да видите стойността и боята ѝ. Покер карти със специален индексРешението на този проблем се дава от картите със специален индекс, които имат малки индекси в ъглите и големи индекси по средата. Те позволяват на всеки да си види картите със съвсем леко повдигане от масата, а картите по средата са отново лесно видими за всички благодарение на големите индекси по средата.
В заключение, ако ще играете само Холдем или Омаха, купете си карти с голям, покер индекс, който на браншов жаргон се нарича Jumbo index (джъмбо индекс). Повечето от картите, предлагани от нас, са с покер индекс. Ако ще играете белот, купете си с нормален (ситен) индекс, защото покер индексът не е пригоден за държане на 8 карти в ръка...

Двоен или четворен индекс?

Последният въпрос, на който трябва да си отговорите при избора на карти, е дали искате картите ви да са с двоен или с четворен индекс. Някои мислят, че като са с двоен индекс, картите били предназначени за игра на блек джек, а тези с четворен индекс за игра на покер. Това е погрешно схващане, защото в някои казина Тексас Холдем се играе с двоен индекс, а в други с четворен. Дори ако погледнете в няколко различни покер предавания, ще видите, че те ползват и двата вида индекса.
=== Край ===
Facebook Twitter delicous MySpace Google Yahoo Bing

Тагове:

Няма